Vrolijk Pasen iedereen

Vind jij deze stijl leuk?Neem dan zeker een kijkje op het Instagram-account van “Marijke tekent”.Hier vind je zeker en vast inspiratie genoeg om aan de slag te gaan! 

Lees meer »

Vrolijk Pasen iedereen

Vind jij deze stijl leuk?Neem dan zeker een kijkje op het Instagram-account van “Marijke tekent”.Hier vind je zeker en vast inspiratie genoeg om aan de slag te gaan! 

Lees meer »

Paper Bags

Handlettering is hip, handlettering is cool, handlettering is zoveel meer dan alleen maar een kaartje of poster!

Lees meer »

Review: Mijn Bullet Journal - Mus Creatief

Net als bij het handletteren zie je de Bullet Journals als champignons uit de grond schieten. Vaak pak je het mooie boekje even in je handen vast, blader je er wat in en leg je het vervolgens terug neer. Er staat immers niets in! En wat is het nu eigenlijk? Is het gewoon weer een trend die komt en gaat? Iets voor van die hipsters en creatievelingen? Heel Instagram en Facebook staan immers vol met van die mooie tekeningen...  Nee hoor... Dit is niets voor mij! Maar als je eerlijk bent, blijf je ergens toch wel nieuwsgierig achter. Want geef nu toe: Wie wil er nu niet zo'n mooi boekje scoren?! Laten we even beginnen bij het begin: Wat is een Bullet Journal nu eigenlijk?

Lees meer »

Future Log anders bekeken

Tot nu toe heeft de Bullet Journal mij al uitstekende diensten bewezen en zijn we al zo ver gekomen dat ik helemaal niet meer zonder kan! En het toppunt: net al dat gekopieer van de future log, naar de maandlog en dan nog eens naar de weeklog blijkt HET te zijn dat ik nodig heb! Ik krijg niet alleen een veel beter idee van mijn maandoverzicht, maar ik kom ook veel minder voor verrassingen te staan, waardoor er ook een heleboel stress van mijn schouders valt. Maar een mens wil meer en zo kwam ik uit op een combinatie van de Future Log van Ryder Carroll en Alastair Johnston.

Lees meer »

Handletteren

Tegenwoordig kun je er niet meer omheen. Je hoeft je rug maar te draaien of je FB-overzicht af te lopen en je ziet het al: allerlei soorten quotes, droodles, kaartjes, tekeningen… Het is nu eenmaal een feit: handletteren is in.

Lees meer »

Handletteren

Tegenwoordig kun je er niet meer omheen. Je hoeft je rug maar te draaien of je FB-overzicht af te lopen en je ziet het al: allerlei soorten quotes, droodles, kaartjes, tekeningen… Het is nu eenmaal een feit: handletteren is in.

Lees meer »

Project Gorilla

De tijd raast voorbij en in tussentijd probeer ik hier en daar verder te werken aan de projecten, die ik zelf ontwikkel. Allee, verder werken… Eigenlijk staat het eerste project er al. 

Lees meer »

Scrappinessbox

Soms heb je gewoon genoeg aan het idee van een anderen je lief, die je er attent op maakt… Ik heb het over een box.

Lees meer »

Memories Keepsake

Dat is wat je overhoudt, dat is wat je bijblijft.Dat is wat je wil bewaren en koesteren.Dat is de reden waarom je wil starten met scrapbooken.

Lees meer »

Scrappiness @De Shopfabriek 22 april 2018

Een poosje geleden kreeg ik het idee om Scrappiness te beginnen voorstellen aan een groter publiek. Maar op welke manier, dat was natuurlijk een goede vraag.Per toeval zag ik aankondigingen verschijnen over beurzen en ergens toch wel wetende dat ik aan de héél erg late kant was, besloot ik om mijn stoute schoenen aan te trekken. Zo gezegd, zo gedaan. Ik schreef twee beurzen aan, die zouden plaats vinden in de maand april (deze maand dus) en ergens ging ik ervan uit dat ik wel een negatief antwoord zou krijgen. Daar hoefde ik geen Nostradamus voor te zijn. En het geschiedde: twee maal een nee, veel te laat aangevraagd.Maar nog geen week later kreeg ik een leuk berichtje van de Schopfabriek. Allee, leuk voor mij en niet zo leuk voor iemand anders, want die was namelijk ziek gevallen en kon niet meer deelnemen. Een heel ongelukkig voorval, dat er plots voor zorgde dat ik wel kon meedoen. En dat op héél korte tijd!Het ongelukkig leuke toeval vond ik al bijzonder, maar waar ik nog meer onder de indruk van was, was het feit dat ik mocht meedoen! Want een inschrijving of aanmelding voor de Shopfabriek betekent niet automatisch ook een toezegging.

Lees meer »

Techniek: Embossing powder WOW

Je hebt ze vast en zeker al eens zien verschijnen: de glimmende opdrukken op tags of kaartjes. En keer op keer vroeg je je af op welke manier ze dat er nu hebben opgekregen.

Lees meer »

Een kit en tutorial uit Amerika

Ondanks dat ik al even bezig ben met scrapbooken, vind ik het enorm belangrijk om mezelf te blijven onderdompelen in nieuwe technieken.Toen mijn Amerikaanse lerares dan ook afkwam met dit shakeralbum werd ik helemaal nieuwsgierig! Dit moest ik ook kunnen!

Lees meer »

Waarom Scrapbooken?

Mama worden is één van de mooiste dingen die mij overkomen is, maar ik moet toegeven: ook één van de meest vermoeiende. En ondanks dat ik over het algemeen absoluut niet te klagen heb, zijn sommige periodes gewoonweg enorm stresserend. Het huishouden dat je blijft achtervolgen als een klopgeest, de groeispurten van mijn kleine meid, die steeds gepaard gaan met leuke, slapeloze nachten. En sinds kort dan ook nog het opkomen van haar eigen wil met de oh zo bekende ‘nee’. Ik moet toegeven: het is een uitdaging.

Lees meer »

Aan de slag, gorilla's

Terwijl we alsmaar dichter in de buurt komen van het echte scrapbooken,geeft mijn vriend op de achtergrond commentaar: “Weet je Maureen, jij bentnet Sheldon van The Big Bang Theorie. Geef de mensen wat ze willen: een scrapbookalbum! En ga toch niet helemaal terug naar het verleden.”

Lees meer »

No pain, no game

Toen ik net begon met scrapbooken heb ik me suf gezocht naar leuke voorbeelden en goede lay-outs. De allereerste dingen die eruit kwamen zagen er zo uit:

Lees meer »

Hoe werkt een Scrapbookalbum?

Scrapbookalbums bestaan in verschillende formaten en kunnen ook heel verschillende doeleinden hebben: soms wil je een simpel album met niet te veel tralalaatjes, een andere keer wil je graag iemand een plezier doen en een leuk cadeautje geven. Eigenlijk kan je alle kanten op en is het ook hier gewoon een kwestie van je persoonlijke voorkeur uitzoeken.

Lees meer »