Starten met Scrapbooking

Gepubliceerd op 19 december 2017 om 23:05

Iedereen die wil starten met scrapbooken stelt dezelfde vragen:

WELK MATERIAAL HEB IK NODIG ?
WAAR VIND IK HET?
HOE MAAK IK HET?

Zeer goede vragen, maar vragen waar je niet meteen een antwoord op zal vinden. Of dat lukte mij toch niet, toen ik net begon met scrapbooking.
De heuse zoektocht en de uitgaven aan het verkeerde materiaal, wil ik jullie graag besparen. Vandaar deze kleine intro in de materiaalwereld van het scrapbooken:

1. Trimbord

Netjes afgewerkt papier, dat is wat je wilt hebben, en daarom adviseer ik je om een trimbord aan te schaffen. Aangezien je met Amerikaanse maten zult werken, is het een must om de inches erop te hebben staan. Geloof me, het is al rekenen genoeg.

2. Vouwbord

Je album moet van topkwaliteit worden. En topkwaliteit houdt ook een nette afwerking in. Die nette afwerking bekom je door mooie en strakke vouwlijnen te creëren. Daar zorgt je vouwbord voor.

3. Cardstock

Naast je foto’s heb je cardstock nodig. Dit papier vormt de basis van je project. Denk eraan om steeds voor zuurvrij papier te kiezen als je wilt dat je albums jaren meegaan zonder dat je papier verkleurt of je foto’s beschadigd raken.

4. Patroonpapier

Patroonpapier vind je in allerlei geuren en kleuren, maar vooral prijsklassen.
De kwaliteit is over het algemeen dezelfde, maar zorg ervoor dat je voor voldoende stevigheid / dikte gaat. Gewoon printpapier heeft niet dezelfde kwaliteit, stevigheid.

5. Embellishments

Embellishments maken je album af. Het gaat van lintjes tot kleine stukjes papier, bloemen, stickers, enz. Deze pimpen je album en maken het spannend, speels.

6. Tape

Ook hier kies je weer voor kwaliteit! Je wilt immers dat je albums jaren meegaan zonder uiteen te vallen of te verkleuren.

Voor je basis kies je voor Scor Tape en voor het bevestigen van je patroonpapier en foto’s kies je voor een andere, minder dure, maar nog steeds zuurvrije tape.

7. Inkt

In het filmpje wordt er niet over de inkt gesproken, maar dit laat ik je zeker en vast nog zien!
De inkt die ik gebruik is van Tim Holtz en heet Distress Ink. Deze inkt gebruik ik om een mooi, afgewerkt randje te bekomen. Dit randje zorgt er tevens voor dat de kleuren van je patroonpapier nog meer tot leven komen.

 


Zit je nog met vragen?
Wil je weten waar je dit allemaal kan vinden?
Of wil je misschien wat meer info over de workshops en tutorials?
Stuur dan zeker een berichtje en ik help je met alle plezier verder.

 

Lieve groetjes,
Maureen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.