De sleutel naar geluk

Gepubliceerd op 8 december 2017 om 23:09

“Een sleutel naar geluk is liever je geld uitgeven aan belevingen dan aan bezittingen.”

Maar wat als je beiden nu eens zou kunnen combineren?
Wat als je uren plezier en rust zou kunnen beleven en er uiteindelijk ook nog iets leuks aan overhoudt?
Dan heb je toch de sleutel naar het geluk gevonden, niet?

Wel, die sleutel zit al enige tijd in mijn zak.
En ja: ik voel me goed!
En ja: ik heb mijn bezigheid.
En ja: ik vind rust en tijd voor mezelf.
En ja, oké, ik ben natuurlijk ook wat centen kwijt.
Maar toch: de uren die ik ermee bezig ben en het unieke resultaat dat ik uiteindelijk bekom… 
HET IS HET ME MEER DAN WAARD!
Scrapbooking is zeker niet goedkoop, maar als je erbij stilstaat hoeveel uren plezier je eruit haalt en wat je uiteindelijk overhoudt, dan moet je ergens wel beseffen dat die uitgaven nog steeds in verhouding liggen.

Hetgeen een album uiteindelijk duur maakt, is de tape. En elke keer ik dit vertel, verschieten de meeste mensen. Maar het is echt zo. De Scor Tape, die gebruikt wordt om de basis van het album in elkaar te steken, is een serieuze hap uit het budget. Maar het is ook dankzij deze tape dat de kwaliteit, de stevigheid van het album gegarandeerd wordt.
Op de tweede plaats komt het patroonpapier. Deze prijzen kunnen enorm verschillen van merk tot merk. Zo ben je soms 15 euro kwijt voor een pak papier en een andere keer zeker dubbel zoveel. En dan hebben we het nog niet gehad over het basispapier! Gelukkig is deze over het algemeen een pak goedkoper!
Een derde factor die je uitgaven beïnvloedt zijn de embellishments. De extra’s zoals o.a. stickers, kaartjes, linten, bloemen… Ook hier vind je weer enorme prijsverschillen van merk tot merk afhankelijk.

De eindsom… Het hangt er maar vanaf hoe groot je project is.
Maar bedenk elke keer: je betaalt niet alleen voor een product, je betaalt ook voor de uren ontspanning, die het met zich meebrengt. En dat mijn lievekes, is goud waard... 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.