Is tape niet gewoon tape?

Gepubliceerd op 11 februari 2018 om 23:13

Wie begint met scrapbooking staat altijd voor een groot raadsel:
“Welke materialen moet ik nou gebruiken? En waar vind ik ze?”

Op de laatste vraag is het antwoord simpel: Contacteer gewoon even Scrappiness 

En met de eerste vraag kan ik je ook gauw verder helpen, want in een vorig blog-bericht heb ik de verschillende basismaterialen al eens opgesomd.

Vandaag zoom ik echter even in op de tape en de lijm.
Want de kwaliteit van deze twee zijn van groot belang als je een degelijk en duurzaam fotoalbum wil maken.
Je moet er zeker van zijn dat je werkt met zuurvrije materialen. Anders loop je de kans dat je papier en foto’s na verloop van tijd aangetast zullen geraken. En dat wil je natuurlijk niet!

Voor de basisconstructie (een naakt album = een album enkel en alleen opgebouwd uit cardstock) raad ik je aan om Sookwang Tape te gebruiken. Deze Koreaanse, dubbelzijdige en zuurvrije tape is echt de kampioen onder de dubbelzijdige tapes! Hij hecht enorm goed en slaagt er zelfs in om de verschillende lagen van het papier te scheuren als je hem probeert te verwijderen. Dat bewijst dat hij nooit zomaar zal loslaten! En dat is wat je wilt hebben. Stel je maar eens voor dat je pagina’s plots loslaten bij het bekijken van je album… Horror, ware horror!

Je kan deze tape in verschillende formaten terugvinden, dus aarzel niet om even contact op te nemen als je graag wil werken met deze tape.
Het enige ‘min’puntje is dat deze tape vrij kostelijk is. Maar denk eraan: je maakt geen prul, je maakt een herinnering voor het leven!

Zodra je aan de slag gaat met het bekleden van je naakte album, schakel je over op minder dure, dubbelzijdige, maar nog steeds zuurvrije tape.
Zelf maak ik steeds gebruik van de dubbelzijdige tape (3/8″) van Vaessen Creative (te koop bij Scrappiness). Deze tape is een stuk minder duur, maar de kwaliteit is nog steeds top! Ook mijn foto’s bevestig ik steeds met deze tape.
In pakketjes van 10 krijg je trouwens een mooie korting!

Maar wanneer gebruik je dan lijm?
Lijm is uitstekend als je embellishments wil bevestigen of ervoor wil zorgen dat je een flinterdunne laag over je Sookwang Tape wil krijgen. Maar voor andere zaken zal ik het niet snel gebruiken. Je loopt immers erg snel de kans dat je te veel lijm gaat gebruiken, waardoor je papier gaat golven en later steenhard wordt. En geloof me: dat wil je niet hebben!
Een ware aanrader, eentje waar ik bij zweer, is Tacky Glue. Deze lijm is zalig om mee te werken! Hij is niet alleen ontzettend sterk, maar droogt ook nog eens super snel en doorschijnend op.  Just got to love it!

Ik zou nog 101 dingen kunnen vertellen over de verschillende materialen, die we hanteren tijdens het Scrapbooken. Maar voor nu leek het me prettiger om me gewoon tot de basis te beperken. Uitweiden kan ik altijd nog doen ;) 

Zit je nog met vragen? Of wil je graag iets meer weten over scrapbookalbums?

Aarzel dan niet om even contact op te nemen.


Lieve groetjes,
Maureen van Scrappiness


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.