Een kit en tutorial uit Amerika

Gepubliceerd op 30 september 2017 om 23:33

Ondanks dat ik al even bezig ben met scrapbooken, vind ik het enorm belangrijk om mezelf te blijven onderdompelen in nieuwe technieken.
Toen mijn Amerikaanse lerares dan ook afkwam met dit shakeralbum werd ik helemaal nieuwsgierig! Dit moest ik ook kunnen!

Ik besloot zowel de tutorial als de kit aan te schaffen, zodat ik hem identiek kon namaken. Wat uiteraard gepaard ging met de nodige kosten en onkosten, want het kwam helemaal uit Amerika. Ergens misschien een beetje zot, maar als ik jullie zelf tutorials wil aanbieden, dan moet ik zeker zijn dat ook ik jullie het nodige materiaal van topkwaliteit kan leveren. Het zou me dus niet alleen een leuk product opleveren, maar ook nieuwe kennis en de ideale kans om het materiaal te vergelijken.

 

Wat zat er in de kit:

  • De heerlijke collectie van Glitter Girl van Shimelle (American Crafts).

Dat dit in orde zou zijn, wist ik meteen. Want als het op patroonpapier aankomt, werk ook ik alleen maar met het beste.
Wat deze lijn uniek maakt, zijn de leuke shaker elementen! Ik kan niet wachten om ze te gebruiken.

  • Tyvek

Tyvek is een synthetisch materiaal dat lijkt op papier, maar niet kan scheuren! Ideaal om te verwerken in een album.

De zwarte tyvek envelop waarmee de Amerikaanse haar albums samenstelt, heb ik voorlopig nog niet kunnen vinden in België of Nederland. De witte wel. Dat wordt dus nog bestellen vanuit Amerika.

  • Acetate

De doorschijnende folie die in de kit zat was van dezelfde kwaliteit als degene die ook ik gebruik. Geen klagen dus.

 

  • Black cardstock

Waar ik vooral nieuwsgierig naar was, was de kwaliteit van haar cardstock. Die vormt immers de basis van je album. En ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast was, want het aangeboden materiaal was zeker niet beter dan het materiaal waarmee ik werkte. Integendeel zelfs! Ik kon stellen dat de zwarte cardstock van de kit van een mindere kwaliteit was dan degene waarmee ik aan de slag ga. Alleen maar positief dus! De vele malen uitproberen en vergelijken heeft me onbewust een toppertje opgeleverd.

 

Dit is wat ik bedoel:
Op de foto kun je heel goed zien dat de cardstock is gaan rafelen na het snijden. Een no go voor mij!
De enige manier om er nog een beetje deftig mee te werken is een eenvoudige lat en breekmes gebruiken. Er zit niets anders op.

Op dit ene puntje na, kan ik alleen maar lovend zijn over de kit.
En de tutorial, die ben ik nu aan’t volgen! 
Zodra hij klaar is, maak ik een filmpje en kunnen jullie mee genieten.

 

Shake shake shake,

Maureen van Scrappiness


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.