Aan de slag, gorilla's

Gepubliceerd op 12 september 2017 om 23:46

Terwijl we alsmaar dichter in de buurt komen van het echte scrapbooken,
geeft mijn vriend op de achtergrond commentaar: “Weet je Maureen, jij bent
net Sheldon van The Big Bang Theorie. Geef de mensen wat ze willen: een scrapbookalbum! En ga toch niet helemaal terug naar het verleden.”

Niet dat ik jullie nu wil vergelijken met gorilla’s, maar ik blijf bij mijn visie: Ik wil met Scrappiness staan voor degelijke en functionele producten, waarbij ik jullie zo goed mogelijk adviseer. En als we in de nabije toekomst samen op avontuur gaan, wil ik jullie ook recht in de ogen durven kijken. Dus: liever stap voor stap, zodat jullie weten waaraan jullie beginnen.

 

De eerste dingen die in je opkomen bij het zien van een scrapbookalbum zijn
ongetwijfeld: “Waauw… Hoe doen ze het toch?! En hoe werkt dat nou allemaal precies? Dit wil ik ook! … Maar… euh… dat kan ik nooit!”
Dat laatste… een heel normale gedachtegang, want er komt ook wel wat bij kijken. Daar lieg ik niet om. Maar als je eenmaal de goede kant wordt gewezen en weet waar je moet zoeken en kijken, dan lukt het je wel!

Het belangrijkste om mee te beginnen zijn goede basismaterialen. En ja, je bent dan wel wat geld kwijt, maar geloof me, je kan onmiddellijk met iets moois beginnen. En niet zoals ik, trots zijn op een simpel blaadje met wat trucjes en super veel geld kwijt zijn aan inkt van de printer… Vertel dit vooral niet aan mijn vriend 

De stappen van het eindeloos uitzoeken, onderzoeken, het uitgeven van geld aan ‘verkeerde’ materialen… Dat is wat ik jullie wil besparen.
Zoals in mijn beschrijving staat te lezen, staat Scrappiness volledig in het teken van mooie, handgemaakte, functionele fotoalbums met net dat tikkeltje meer, waardoor je instant happy wordt. Ik wil jullie helpen om niet na talloze pogingen iets leuks in elkaar te zetten, maar wel instant. Iedereen kan een leuk album maken, als de basis maar goed zit!

 

Deze aan te kopen basismaterialen heb je zeker nodig als je deftig wilt kunnen beginnen op je eigen:

 • Een scoring board van 12” x 12”
  (Let op: Laat je niet vangen. Soms worden er ook borden verkocht die kleiner zijn dan 12″ en dan past je papier er niet op.)
  PRIJS: ongeveer 30 euro
 • Een papiertrimmer van 12” x 12”
  (Zelf werk ik met een trimmer van Fiskars. Prijs ligt rond de 37 euro.)
  PRIJS: vanaf 16 euro te vinden
 • Vloeibare lijm
  (Ik werk ontzettend graag met deze lijm: droogt doorschijnend en snel op)
  PRIJS: ongeveer 4.00 eurov
 • Scor-tape van verschillende formaten, nodig voor de constructie van je album.
  Sla verschillende formaten in: 03/8”, 01/8”, 6″ x 6″…
  PRIJS: vanaf 5 euro tot 18 euro per rol
 • Dubbelzijdige tape van de Action, goed voor het bevestigen van je papier en foto’s.
  Meerdere rollen inslaan.
  PRIJS: 35 cent
 • Maar als ik eerlijk ben, raad ik je niet aan om deze in huis te halen. Persoonlijk werk ik liever met het huismerk van Vaessen Creative en dit om de simpele reden: kwaliteit.
 • Cardstock (Kleur zelf te bepalen. Ik werk zo goed als altijd met zwart.)
  Voor 1 project heb je ongeveer 25 of meer vellen nodig.
  PRIJS: ongeveer 60 cent per stuk
 • Designpapier en versieringen (embellishments, stickers… )
  PRIJS: verschilt sterk per merk, maar je mag toch rekenen dat de gemiddelde blok rond de 20 euro ligt. Voor de versieringen betaal je nog eens gemiddeld 5 euro het stuk. Het zijn dus vooral de versieringen die kunnen doorwegen in je uitgaven.

Als je de eindsom maakt, ben je toch ongeveer een 150 euro kwijt aan materiaal als je de allereerste keer wil beginnen met scrapbooken. Dit geld wil je dan ook zeker goed benutten! Daarom raad ik aan niet zomaar ergens een gratis tutorial te beginnen maken met duur materiaal. Gebruik daarvoor liever goedkoop patroonpapier en versieringen. Maar vooral goedkope tape!
Wil je zeker zijn dat je investering ook onmiddellijk de moeite waard is, zou ik eerder een tutorial kopen of een workshop volgen. Oké, dit kost misschien ook weer geld, maar je hebt nadien iets fatsoenlijks in handen. En daar doe je het uiteindelijk voor!

 

Heb je vragen rond het aankopen van materiaal, tutorials of workshops?
Aarzel dan niet en geef me een seintje!
Ik help je graag verder, want daar doen we het voor.

 

Lieve groetjes,
Maureen van Scrappiness

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.