No pain, no game

Gepubliceerd op 3 september 2017 om 23:56

Toen ik net begon met scrapbooken heb ik me suf gezocht naar leuke voorbeelden en goede lay-outs. De allereerste dingen die eruit kwamen zagen er zo uit:

Toegegeven: ik was super trots op mezelf! Maar achteraf bekeken… Goh ja… Charmant, eens iets anders… Maar om het nu professioneel te noemen of mindblowing… Nee, nog niet direct in de buurt.

Een tweede stap die ik ondernam was het op zoek gaan naar vouwtechnieken. Hoe krijg ik het voor elkaar om een pagina ineen te steken die op meerdere manieren kan openvouwen?
Na vele uren zoeken en bestuderen kwam ik uit bij een simpel en gratis projectje. Het zag er leuk uit! Dus: proberen maar!

Eindelijk iets dat er wat in de buurt van kwam, maar professioneel? Functioneel?
Nee, dat niet. En waarom niet? Dat leg ik je nu uit:

  • Elk oppervlak is bekleed met patroonpapier. Het ziet er super leuk uit, maar als je foto’s toevoegt, wordt je papier gewoon bedekt en blijft er niet veel van over.
  • Een tweede ‘probleem’ is dat als je de combinatie patroonpapier en foto gebruikt je album of pagina ook 2x zo dik wordt. Het gevaar op een openstaand album wordt enorm groot en het uitzicht ervan dus ook minder mooi.
  • Bij dit album kun je duidelijk zien dat de rug kleiner is dan de openstaande zijde.
    Ik moet nu wel toegeven dat dit album correct is opgebouwd (dus geen papier- & fotocombinatie), maar openstaat doordat ik er gewoonweg te veel photomats in gestoken heb. Guilty en meteen ook een goede tip 
    Maar je weet wat ik bedoel.
  • Een ander iets waar je meteen tegenaan loopt: de prijs!!! Je kunt nergens foto’s laten afdrukken in deze formaten. Je moet het allemaal thuis op je eigen computer afdrukken. Dus… Het is te doen, maar komt je duur te staan! 

    Na nog meer zoeken op het internet kwam ik uit bij een volgend project. Dit zag er al wat meer uit als een album waar ik naar op zoek was.

Maar ook nu weer een aantal no, no’s:

  • Oppervlak volledig bekleed met patroonpapier
  • Combinatie papier en foto, als je er uiteindelijk foto’s in stopt
  • De binding (daar waar je pagina’s vastzitten aan de rug) van het boek.
    Je ziet heel duidelijk waar de lijm zit. Dit wil je absoluut niet aan de hand hebben!
  • Enkel gebruik van vloeibare lijm. Het gevolg is dat je papier wat kreukelig wordt.
  • Het fotoformaat: het album is niet voorzien op standaardformaten die je kunt laten afdrukken bij bijvoorbeeld de HEMA of het Kruidvat. Dus: extra veel kosten met je inktpatronen.

Jullie merken het al, het heeft me heel wat tijd, onderzoek, uitproberen en geld gekost om tot de resultaten te komen die ik vandaag boek. En ergens is dat wel logisch. No pain, no game.
Maar toch. Toch geloof ik dat het ook anders kan. Mijn bedoeling met Scrappiness is dat ik jullie meteen op de goede weg zet. Oké, daar hoort inderdaad een investering bij, daar kan je niet rond,  maar je maakt liever meteen de juiste dan eerst 1000 keer proberen.
In een volgend blogbericht leg ik uit welke basismaterialen je zeker nodig hebt om albums van Scrappinesskwaliteit te kunnen maken.  Blijf dus zeker volgen!

Momenteel ben ik aan’t werken aan video’s met tutorials die jullie al eens kunnen bekijken en thuis eventueel kunnen uittesten. Zodra het rond is, horen jullie ervan!
Indien er interesse is voor workshops mogen jullie me steeds contacteren via:
– e-mail: maureen.van.scrappiness@gmail.com
– een berichtje op FB

 

Lieve groetjes,
Maureen van Scrappiness


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.