Waarom Scrapbooken?

Gepubliceerd op 17 september 2017 om 13:14

Mama worden is één van de mooiste dingen die mij overkomen is, maar ik moet toegeven: ook één van de meest vermoeiende. En ondanks dat ik over het algemeen absoluut niet te klagen heb, zijn sommige periodes gewoonweg enorm stresserend. Het huishouden dat je blijft achtervolgen als een klopgeest, de groeispurten van mijn kleine meid, die steeds gepaard gaan met leuke, slapeloze nachten. En sinds kort dan ook nog het opkomen van haar eigen wil met de oh zo bekende ‘nee’. Ik moet toegeven: het is een uitdaging.

In zulke periodes besef ik enorm goed dat het tijd is om een stapje terug te zetten, om even dat hoofdje te laten rusten en dingen te doen die me afleiden. Taarten bakken en versieren is zo’n ietsje, maar met scrapbooken verdwijn ik gewoon in een andere wereld. En het grootste voordeel: ik spendeer er zoveel tijd aan als ik zelf wil en kan.
Als mijn pakje wordt afgeleverd en ik al de leuke spulletjes zie liggen waarmee ik aan de slag wil gaan, fonkelen mijn ogen. Net als een ekster wil ik erop af vliegen en aan de haal gaan met mijn buit. Voor een poosje is de wereld van mij en van mij alleen. Het brengt me enorm tot rust. Maar het allerleukste: je hebt steeds een voldaan en trots gevoel. Toch een heel andere ervaring dan mijn beginperiode als mama... Toen sloot ik me geregeld op op het toilet, want daar lieten ze me tenminste gerust.

 

Het scrapbooken heeft me op vele manieren verrijkt en die passie wil ik graag delen.
Tot rust komen, jezelf amuseren, steeds met iets moois eindigen en er nadien voor altijd plezier aan hebben. Dit zijn slechts enkele redenen. De rest ontdek je wel door mee te stappen in het avontuur.

 

 

Lieve groetjes,
Maureen van Scrappiness

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.