Review: Mijn Bullet Journal - Mus Creatief

Gepubliceerd op 13 oktober 2019 om 11:56

Net als bij het handletteren zie je de Bullet Journals als champignons uit de grond schieten. Vaak pak je het mooie boekje even in je handen vast, blader je er wat in en leg je het vervolgens terug neer. Er staat immers niets in! En wat is het nu eigenlijk? Is het gewoon weer een trend die komt en gaat? Iets voor van die hipsters en creatievelingen? Heel Instagram en Facebook staan immers vol met van die mooie tekeningen...  Nee hoor... Dit is niets voor mij! Maar als je eerlijk bent, blijf je ergens toch wel nieuwsgierig achter. Want geef nu toe: Wie wil er nu niet zo'n mooi boekje scoren?! 

Laten we even beginnen bij het begin: Wat is een Bullet Journal nu eigenlijk?

Een Bullet Journal – of BuJo – is een mix van een agenda, een planner, een dagboek en lijstjes. En die combinatie maakt dit boekje net zo bijzonder. Geen gedoe meer met rondslingerende post-its of kattebelletjes of meerdere agenda's.  Vanaf nu bewaar je alles op één plek en volgens een vast systeem. 
Als je het oorspronkelijke idee van Carroll Ryder gaat bekijken, zul je merken dat zijn Bullet Journal helemaal niet zo creatief is ingevuld als dat je tegenwoordig overal ziet verschijnen. Integendeel zelfs! Het doel van je BuJo blijft dat hij efficiënt is en dat je je leven makkelijker georganiseerd krijgt. Betekent dat dan dat je helemaal niet creatief mag zijn? Absoluut niet! Dat is net het leuke eraan! Je BuJo is jouw ding! En daar doe je helemaal mee wat je zelf graag wilt! 

 

De Bullet Journals die je geregeld tegenkomt, zijn die van Mus Creatief en op deze producten zoomen we vandaag even in: De Bullet Journals zelf, Mijn Bullet Journal Stencils, Mijn Bullet Journal stickers, Mijn Bullet Journal Crash Course en Mijn Bullet Journal Decoraties.


Mijn Bullet Journal, het boekje zelf
Het eerste dat je opvalt als je een 'Mijn Bullet Journal' vastneemt: hij is blanco! Of toch bijna. Want de BuJo's van Mus Creatief hebben enkele voorgedrukte bladen. Is dat handig? Voor sommige mensen wel, voor sommigen niet. Stoort het? Absoluut niet, want de hoeveelheid voorgedrukte bladen is beperkt tot een 5-tal blaadjes.
Je vraagt je ongetwijfeld af of je dan niet ook een gewoon notitieboekje kunt nemen. Wel, als jij dat graag wil, dan moet je dat zeker doen! Maar geef nu toe: als je de mooie kaften van 'Mijn Bullet Journal' van Mus Creatief ziet liggen wil je toch niets anders meer?! Ze springen niet alleen in het oog, maar als je ze vastneemt, voelen ze ook nog eens stevig aan. Je hebt dus te maken met kwaliteit. En als je naar de prijs kijkt (12.50 euro bij bijvoorbeeld de Standaard Boekhandel), kun je daar niet voor sukkelen. Je kunt ze bovendien in meerdere uitvoeringen vinden: staand of liggend, klein of groot.
Wat ook handig is:

  • de dotjes. Deze helpen je niet alleen bij het noteren, maar ook bij het simpel en netjes tekenen van je bullets (tekens) en kaders en ...
  • Dankzij de drie verschillende lintjes kun je altijd snel iets terugvinden. Als je ze juist hangt tenminste ;)  
  • De extra flap rondom de BuJo, zodat je eerst een proefversie van je Key kunt maken.

 

Mijn Bullet Journal Crash Course
Oké, van een mooie tafel alleen kun je niet eten, dus je gaat op zoek naar uitleg. En ook hier heeft Mus Creatief wat op bedacht: 'Mijn Bullet Journal Crash Course'.
In dit handige boekje krijg je naast een goede uitleg ook heel wat tips and tricks aangeboden om aan de slag te gaan met je Bullet Journal. Het leuke is dat ze je ook heel wat blanco voorbeelden geven, die je gewoon kunt overnemen in je eigen boekje als je eens zonder inspiratie zit of gewoon toch wat moois wilt hebben staan in je BuJo. Super handig toch?! Het enige nadeel is dat je ze niet rechtstreeks in je boekje kunt overnemen. Maar gewoon even een kopie nemen en je bent al ready to go.Mijn Bullet Journal Decoraties

Ook voor dat laatste 'probleem' kwam Mus Creatief met een oplossing op de proppen! Want in dit boekje zitten blanco kaders, banners, teksten enz. die je makkelijk kunt losscheuren en onder je blaadje in je BuJo kunt schuiven om over te nemen! 

 

Mijn Bullet Journal Stickers
Heb je geen tijd of misschien zelfs even geen zin om een heel kunstwerk neer te kwakken in je Bujo, maar wil je het er toch fraai laten uitzien? Dan hebben ze ook hier een oplossing voor! Heel stiekem ben ik wat verliefd dit boekje: Mijn Bullet Journal Stickers (9.99 euro bij Bol.com).
En ik geef het eerlijk toe: ik heb ze al vaak gebruikt! Niet alleen om een pagina wat op te smukken, maar ook om foutjes weg te werken! ;)

 

Mijn Bullet Journal Stencils

Deze gebruik ik erg vaak: Soms om wat inspiratie op te doen, maar ook heel vaak om gewoon snel iets leuks op papier te hebben staan.


Naar mijn bescheiden mening vormt deze collectie van Mus Creatief een heel mooie uitvalsbasis om voor het eerst aan de slag te gaan met Bullet Journaling. De producten zijn mooi, kwalitatief en je krijgt waar voor je geld.


Geprikkeld na het lezen van deze review? Maar toch nog wat overdonderd achter blijven?
Dan kom je gewoon een workshop 'Start to Bullet Journaling volgen'. Deze gaat door op woensdag, 27 november 2019. Inschrijven kan gemakkelijk via deze linkReactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.