Review: Mijn Bullet Journal Mus Creatief

Gepubliceerd op 12 oktober 2018 om 20:32

Je hebt ze ongetwijfeld al gespot: Die mooie boekjes "Mijn Bullet Journal" van Mus Creatief.
Maar waar je ze precies voor gebruikt? En of je ze al kunt gebruiken... Dat vraag je je nog steeds af.

Laat me je gauw meenemen naar de wondere wereld van de Bullet Journal en wees vooral aangenaam verrast over de vele mogelijkheden die dit merk je kan aanbieden. 

 

Wat is een Bullet Journal?

Een Bullet Journal – of BuJo – is een mix van een agenda, een planner, een dagboek en lijstjes. En die combinatie maakt dit boekje net zo bijzonder. Vanaf nu bewaar je alles op één plek en volgens een vast systeem. Maar het leuke eraan is dat je het systeem volledig naar je eigen hand zet! Laat je vooral niet leiden door de vele kunstwerkjes, die je ziet verschijnen op sociale media. Doe vooral je eigen ding!

Wil je graag goed van start gaan? Dan volg je gewoon een leuke workshop (bij Scrappiness ;) ) of je schaft dit boekje aan: Mijn Bullet Journal Crash Course.
Je krijgt hier een zeer duidelijke uitleg over hoe je nu precies aan de slag moet gaan met een Bullet Journal. Meer nog: ze geven je zelfs leuke voorbeeldpagina's, die je onmiddellijk kunt overnemen in je eigen BuJo.

Maar welke BuJo is nu goed? 

Eigenlijk kan elk notitieboekje dienen als BuJo. Het hangt er maar van af hoe creatief je je wilt uitleven in het ding. De wondermooie (Ja, ik geef het toe: ik ben een beetje verliefd op hun ontwerpen.)  BuJo's van Mus Creatief hebben een 4-tal voorgedrukte pagina's om je op weg te helpen, maar vervolgens zijn ze volledig blanco en dat wil je ook graag hebben. Met een BuJo kun je niets verkeerds doen. Het is jouw boekje, dus ook jouw eigen invulling. De mate van creativiteit kies je dus volledig zelf en op basis van deze keuze kies je voor een BuJo met de juiste papierkwaliteit. Ben jij een diehard

kliederaar? Dan verwijs ik je graag door naar de leuke BuJo's "My Letter Journal" of de nieuwe "Mijn Bullet Journal Toolkit 2". Deze zijn namelijk speciaal ontworpen om je heerlijk op uit te leven en vooral die laatste kan enorm wat water verdragen. Ik ben alvast hevige fan!
Ben je nog op verkenning of hoeven al die extreme, creatieve uitspattingen niet direct? Dan zit je meer dan goed bij de "Mijn Bullet Journal"s. 

De papierdikte is eerder aan de lichte kant, waardoor je sneller last zult hebben van 'bleeding'.  MAAR hanteer je de juiste brush pennen? Dan heb je hier geen last van! Die van Edding zijn schitterend en gebruik ik zelf ook steevast in mijn BuJo. No bleeding gegarandeerd of je moet al echt zotte toeren uithalen. 

Help! Ik wil wel creatief zijn, maar ben het niet! 

Op Social Media zie je meestal de meest wondermooie spreads (overzichten) verschijnen en dan zakt de moed je al helemaal in de schoenen...  Maar geen nood! Want ook hier komt Mus Creatief met iets leuks op de proppen:

De "Mijn Bullet Journal Stickers" en "Mijn Bullet Journal Decoraties" boeken. En believe me: je kunt niet zonder eens je ze hebt gezien of in je handen hebt gehad. Zelfs de meest creatieve persoon vindt hier zijn pleziertjes in terug. Al was het maar omdat je absoluut iets leuks wilt toveren en simpelweg de tijd niet hebt om het allemaal zo uitgebreid te doen. 

 

We zoomen even in:

Het stickerboek is enorm uitgebreid: de stickers gaan van praktisch tot enorm leuk. Zo vind je er o.a. de dagen van de week, kalenders, trackers, tabs (ik ben fan!) en kadertjes in terug, maar ook mooie decoratieve stickers: stickers met kleur en clear stickers.  
In een wip heb je je BuJo, zonder al te veel moeite, omgetoverd in een prachtig schouwspel.

De andere leukerd is het decoratieboek. Hij bestaat uit 1001 leuke ontwerpjes, die je gemakkelijk kunt overnemen in je eigen BuJo. Het enige dat je hoeft te doen is de blaadjes voorzichtig losscheuren (hij is daar speciaal op voorzien), onder je eigen pagina plaatsen en overnemen maar. Makkie toch? 

Ik ben alvast enorme fan van deze producten en raad elke beginner ze aan. 

Je haalt kwaliteit in huis voor een zachte prijs en je hebt toegang tot de bron van creativiteit. 


Waar wacht je nog op? ;) 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.