Future Log anders bekeken

Gepubliceerd op 1 mei 2019 om 10:18

Tot nu toe heeft de Bullet Journal mij al uitstekende diensten bewezen en zijn we al zo ver gekomen dat ik helemaal niet meer zonder kan!
En het toppunt: net al dat gekopieer van de future log, naar de maandlog en dan nog eens naar de weeklog blijkt HET te zijn dat ik nodig heb! Ik krijg niet alleen een veel beter idee van mijn maandoverzicht, maar ik kom ook veel minder voor verrassingen te staan, waardoor er ook een heleboel stress van mijn schouders valt. 
Maar een mens wil meer en zo kwam ik uit op een combinatie van de Future Log van Ryder Carroll en Alastair Johnston.

Ryder Carrolls systeem zorgt voor een snel overzicht: je ziet meteen al je afspraken per maand staan.
Voor Alastair Johnston was het probleem vaak plaatsgebrek per maand, dus ordende hij een aantal maanden in kleine kolommen naast elkaar, zodat er langs de kolommen voldoende ruimte ontstond om op te schrijven. Het enige dat hij nog maar moest doen om zijn maandlog op te stellen was het kolommetje van de juiste maand nemen en naar de bullets kijken.

Interessant, dus zeker het proberen waard! Maar persoonlijk miste ik de kleine maandoverzichtjes nog.
Dus zo gedacht, zo gedaan.

Onder de maandjes maak je een tabel met verschillende kolommen:

  • De eerste twee kleine klommen zijn de kolommen waar je de eerste letter van de maand opschrijft.
  • De derde kolom is de kolom waarin je al je activiteiten kunt neerschrijven.
  • De vierde kolom geeft het tijdstip weer.
  • En je laatste kolom kan dienen om af te vinken of je activiteit klaar is of om je bullets in te noteren.


Zoals altijd blijft het een zoeken naar je eigen persoonlijke voorkeur. En dat is wat een Bullet Journal net zo interessant maakt: je kiest wat bij je past en wat voor jou werkt! 

Drie maanden of meer op deze manier noteren leek me wat gevaarlijk i.v.m. plaatsgebrek. Vandaar dat ik het bij twee gehouden heb.
Maar nu ben ik vooral benieuwd wat mijn bevindingen zullen zijn!


Heb jij al gewerkt op deze manier? Laat dat dan zeker weten! Ik ben heel benieuwd naar jullie verhalen!

 


Liefs,
Maureen van Scrappiness

 

PS: In een filmpje op het YouTube-kanaal van Scrappiness kun je o.a. zien hoe ik deze opzet Future Log opzet. Veel kijkplezier en wil je me echt een groot plezier doen? Klik dan op het duimpje en blijf volgen.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.