Wat heb je nodig als je wilt beginnen met handletteren en brushletteren

Gepubliceerd op 30 juli 2020 om 21:42

Je zit thuis, tegenwoordig wij allemaal, en je vraagt je af of je nu niet eens eindelijk die sprong zou wagen: Jij wilt leren handletteren! 

Een online cursus heb je al gevonden bij Scrappiness, maar wat dan? Wat heb je nodig?

 

Eigenlijk is het heel simpel: je kunt met alles handletteren. Maar als je een pietje precies bent, zoals mij, dan weet je even goed dat niet elk materiaal even kwaliteitsvol is of hetzelfde resultaat zal opleveren.
En daarom heb je mij hier! Met dit handige lijstje ben je zo op weg gezet! 

 

1) Potlood en gum
Zelf werk ik zo goed als altijd (soms raakt hij kwijt, omdat ik hem echt overal gebruik) met een vulpotlood van Sakura en een kneedgum. Een gewoon potlood kan uiteraard ook altijd, maar neem dan zeker een HB-potlood. (de gulden middenweg tussen hard en zacht)

https://www.scrappiness.be/shop/pen-penseel/potloden-en-gummen

 

2) Fineliners

De fineliners die je het vaakst ziet, zijn die van Staedtler. Maar de pennetjes waar ik het liefst mee werk zijn toch die van Sakura. Waarom? Wel heel simpel: ik heb nog nooit zo'n mooie, intens zwarte kleur gezien! En believe me: er zit echt wel verschil op! En ja, dat is die paar euro echt wel waard! Zeker omdat ze ook watervast zijn! 
Wil je 1 pennetje aanschaffen? Dan raad ik de 03 dikte aan. Die zit er lekker tussenin. Ben je van plan je helemaal te smijten? Investeer dan meteen in een setje. Grote letters opvullen zal een pak sneller gaan met een 08 dan en 03 of kleiner! 

https://www.scrappiness.be/shop/pen-penseel/fineliners

 

3) Gelpennen

Oké, een gelpen behoort niet meteen tot de basis, maar wel in mijn wereld! Met een simpel wit Gelly Roll pennetje van Sakura kun je namelijk in een handomdraai super leuke schaduws, patronen, enz. op papier toveren! Dus waarom laten?

https://www.scrappiness.be/shop/pen-penseel/gelpennen

 

4) Brushpennen

Ga je voor het eerst van start met brushletteren, dan werken de Pentels en de Tombows het "best". Je hebt hier veel controle over de penpunt, omdat die niet zo flexibel is. En, afhankelijk van je papierdikte, werken deze ook goed in een bujo. Bovendien schrijven ze lekker klein, wat het ook nog eens makkelijker maakt.

Nadien of tegelijk :) Kun je nog andere setjes aankopen. Je zult merken dat er veel verschil op zit. De bruspennen op de webshop zijn allemaal van een super kwaliteit. In je beginfase gaat je voorkeur waarschijnlijk uit naar een bepaalde pen, maar hoe meer je oefent, hoe beter je wordt :) 

https://www.scrappiness.be/shop/pen-penseel/brushpennen

 

5) Papier

Ik zou het bijna vergeten! Maar je ondergrond is ook wel belangrijk! Zeker als je kwaliteit wilt leveren en al helemaal als je je brushpennen niet stuk wilt maken!

Voor de brushpennen geldt bijna: hoe gladder hoe beter. Kijk maar in de shop, daar vind je het allemaal. (Zelfs voor het oefenen kun je beter op het oefenblok van Carla Kamphuis werken.)

Uiteraard kun je voor het handletteren oefenen op kladpapier, maar een echt kaartje... Dat is weer wat anders.

https://www.scrappiness.be/shop/papierwaren

 

Mocht je na het lezen nog met vragen zitten, aarzel dan niet om een reactie achter te laten! 


Lieve creatieve groet,
Maureen van Scrappiness

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.